راهنمای فندک آشپزخانه

« راهنما و دانستنی‌ها »

 

۱. انواع مختلف فندک آشپزخانه را می‌شناسید؟

برای خرید فندک آشپزخانه دستتان کاملا باز است. چون این محصول از آن محصولاتی است که انواع مختلفی را از نظر عملکرد و قیمت در اختیارتان می‌گذارد. فندک‌ها به دو گروه گازی و برقی تقسیم می‌شوند.

فندک‌های گازی با گاز مایع کار می‌کنند و بعضی از انواعشان قابلیت پر کردن یا شارژ مجدد دارند و برخی بعد از تمام شدن گاز، دیگر کاربردی نخواهند داشت و باید آنها را دور بیندازید. فندک‌های برقی هم با باتری به صورت قابل‌شارژ و غیرقابل‌شارژ یا با سیم برق کار می‌کنند. در بعضی موارد هم به جای سیمی که به پریز برق متصل می‌شود، فندک از طریق سیم USB شارژ می‌شود.  اگر فندکی که می‌خرید با باتری غیرقابل‌شارژ کار می‌کند باید در هر بار تمام شدن انرژی وسیله، باتری‌های تازه‌ای بخرید و در فندک قرار بدهید.

در خرید فندک آشپزخانه به نکات زیر دقت کنید:

۲. فندک شعله‌ای یا جرقه‌ای؟

از نظر تولید حرارت و روشن کردن گاز، فندک‌ها دو گروه دارند؛ شعله‌دار و جرقه‌ای. پس برای خرید فندک آشپزخانه با دو گروه فندک برقی و گازی روبه‌رو هستید که انواع شعله‌دار و جرقه‌ای دارند. البته فندک‌های گازی فقط از طریق تولید شعله به روشن کردن اجاق و… کمک می‌کنند. فندک‌های شعله‌دار با تولید شعلهٔ آتش به شما اجازه می‌دهند تا زیر اجاقتان را روشن کنید و جرقه‌ای‌ها هم طوری طراحی شده‌اند که با تولید جرقه باعث روشن شدن وسیله می‌شوند.

در خرید فندک آشپزخانه به توانایی تولید آن در تعداد شعله یا جرقه هم دقت کنید. مثلا بعضی از انواع فندک هستند که ظرفیت تولید جرقه‌هایی بدون محدودیت دارند. یعنی هر چقدر هم که از فندک برای روشن کردن گاز استفاده کنید، توانایی تولید جرقهٔ آن کاهش پیدا نمی‌کند. این فندک‌ها در اصطلاح نان‌استاپ‌ اسپارک (nonstop spark) هستند. یعنی بی‌محدودیت برایتان جرقه تولید می‌کنند.

بعضی از افراد در خرید فندک آشپزخانه به دنبال فندک‌های شعله‌ای هستند. آنها معتقدند کاربرد فندک‌های شعله‌ای بیشتر است و علاوه بر زیر گاز می‌توان از آنها برای روشن کردن شمع، باربکیو و چیزهای دیگر هم استفاده کرد (امیدواریم حواستان به سمت سیگار نرفته باشد). در هر حال، این به سلیقه و نظر شما بستگی دارد که به سراغ فندک شعله‌ای بروید یا جرقه‌ای.

۳. جنس فندک چه باشد؟

در خرید فندک آشپزخانه به جنس آن دقت کنید. فندک‌ها از مواد مختلفی تهیه می‌شوند. مثلا پلاستیک، استیل ضدزنگ، استیل و… . فندک‌هایی که از جنس استیل ضدزنگ هستند در محیط آشپزخانه سالم‌تر باقی می‌مانند. یعنی ظاهرشان به خاطر رطوبت و تماس احتمالی با آب زنگ نمی‌زند و مخدوش نمی‌شود.

فندک‌های پلاستیکی هم در بازار زیاد دیده می‌شوند. یادتان باشد که این فندک‌ها مقاومت کمتری نسبت به گزینه‌های فلزی دارند و مثلا اگر در معرض حرارت زیادی قرار بگیرند، امکان دارد که پلاستیکشان خراب و ذوب شود. البته این موضوع به نوع پلاستیک به کاررفته در تولید فندک هم ارتباط دارد. در کل، فندک‌های فلزی که از استیل ضدزنگ تهیه می‌شوند، مقاوم‌ترند و دیرتر از نظر ظاهری خراب می‌شوند.

بدنه بعضی از فندک‌ها هم از جنس فلز ضدزنگ نیست اما سر آنها که تولید شعله یا جرقه می‌کند از جنس استیل ضدزنگ ساخته می‌شود. این موارد هم گزینه‌های خوبی برای خرید فندک آشپزخانه هستند.

ضدآب و ضربه بودن فندک آشپزخانه از ویژگی‌های دیگری است که می‌توانید در خرید لحاظ کنید. این دسته از فندک‌ها لک نمی‌شوند و زنگ نمی‌زنند و اگر از دستتان بیفتند، به خاطر ضدضربه بودن، خراب نمی‌شوند و آسیب نمی‌بینند. بعضی از انواع فندک هم ضدحرارت هستند. این ویژگی در آشپزخانه بسیار مفید است. چون فندک در معرض حرارت قرار دارد و اگر مقاومت بالایی در این زمینه داشته باشد، دیرتر خراب می‌شود و از نظر ایمنی هم جای نگرانی به وجود نمی‌آورد.

۴. طراحی فندک چگونه باشد؟

طراحی هم از موضوعات مهم در خرید فندک آشپزخانه است. باید به سراغ فندکی بروید که راحت می‌توانید با آن کار کنید. مثلا قسمتی از فندک که قرار است، شعله گاز را روشن کند باید به اندازه کافی بلند باشد تا به دردسر نیفتید و با حفظ فاصله مناسب از شعله گاز، زیر قابلمه، کتری و… را روشن کنید.

دکمه‌ای که شعله یا جرقه تولید می‌کند هم باید در بخش مناسبی از فندک کار گذاشته شده باشد تا هنگام فشردن آن، راحت باشید. در یک کلام؛ طراحی فندک باید طوری باشد که کار کردن با آن به راحتی صورت بگیرد. اگر به دنبال خرید فندک آشپزخانه قابل شارژ برقی یا گازی هستید هم باید به طراحی آن دقت کنید.

طراحی بعضی از فندک‌های آشپزخانه به شما اجازه شارژ و پر کردن وسیله با گاز یا باتری را می‌دهد. پس به طراحی این بخش از وسیله هم در خرید دقت کنید تا در تعویض باتری‌ها یا پر کردن مخزن گاز فندک دچار مشکل نشوید. فندک‌هایی هم در بازار وجود دارند که تنوع و نکات جالبی در طراحی‌شان به کار رفته است. برای مثال، مجهز به چراغ‌های کوچک LED هستند و در تاریکی به شما اجازه می‌دهند که راحت از وسیله استفاده کنید.

سر بعضی از فندک‌های آشپزخانه، کاملا منعطف طراحی و ساخته می‌شود. یعنی در قسمت نوک فندک، قطعه‌ای فنرمانند کار می‌گذارند که امکان انعطاف‌پذیری صددرصد وسیله را فراهم می‌کند.

۵. توجه به طراحی فندک آشپزخانه چه اهمیتی دارد؟

در خرید فندک آشپزخانه به طراحی آن دقت زیادی داشته باشید. شاید در ظاهر به نظر مهم نرسد اما اگر وسایلی که در آشپزخانه استفاده می‌کنید از طراحی راحت و کاربردی برخوردار باشند، سرعت انجام کارهایتان به شکل قابل‌ملاحظه‌ای بیشتر می‌شود و کار کردن در آشپزخانه برایتان ساده‌تر و شیرین‌تر خواهد شد.

مثلا بعضی از انواع فندک‌ها دارای قلابی هستند که باعث می‌شوند، آنها را به راحتی به دیواری در آشپزخانه آویزان کنید. تنوع رنگ هم می‌تواند در خرید فندک آشپزخانه نقش داشته باشد. این ویژگی‌ها حیاتی و مهم نیستند اما دقت به آنها می‌تواند برایتان خوشایند باشد.

۶.نکات دیگر در خرید فندک آشپزخانه

بعضی از انواع فندک آشپزخانه طوری طراحی شده‌اند که اجازهٔ کنترل میزان شعله را به شما می‌دهند. این فندک‌ها که از نوع شعله‌ای هستند به شما کمک می‌کنند تا درجهٔ بزرگی شعله را تحت کنترل داشته باشید. بعضی از انواع هم دارای قفلی هستند که از نظر امنیتی بسیار گزینهٔ مطلوبی است. چرا؟ به این خاطر که مثلا با زدن این دکمه، فندک قفل می‌شود و اگر کودکی شیطان و کنجکاو در منزل به سراغ آن برود، امکان روشن شدن و تولید شعله وجود نخواهد داشت.

در آخر

طیف قیمت خرید فندک آشپزخانه بسیار متنوع است. از حدود بیست هزار تومان تا دویست هزار تومان و حتی بیشتر هم می‌توانید برای این وسیله هزینه کنید. انتخاب با شماست. بعضی از افراد هم ترجیح می‌دهند کماکان از کبریت‌ها برای روشن کردن گاز و… استفاده کنند. اما ماجرا از این قرار است که وجود وسایل رفاهی مختلف در آشپزخانه باعث می‌شود که سرعت و کیفیت عملکردتان در این بخش از خانه بیشتر شود. پس اهمیت خرید فندک آشپزخانه و وسایلی مانند آن را دست‌کم نگیرید.

.
منابع:
درجه | https://www.daraje.com

error: Alert: Content selection is disabled!!