چگونه آسیاب قهوه انتخاب کنیم؟
حالا که دلایل خرید را متوجه شدیم، باید ببینیم چند نوع آسیاب وجود دارد. اولین انتخابی که با آن مواجه میشوید انتخاب بین تیغه و دندانه است.
همان طور که از اسمشان برمیآید، این نوع آسیابها تیغههایی دارند که دانههای قهوه را به چند تکه تقسیم میکند. اگر بخواهم یک نمونه از این آسیاب ها را که شما هم دیده اید مثال بزنم ، هاون برقی آشپزخانه ای نمونه ای از آن است .
به هر حال در نظر داشته باشید که آسیاب کردن یک روش خشن است و تیغهها به شدت به دانههای قهوه ضربه میزنند، پس سعی کنید به جای هاون از آسیاب مخصوص برای قهوه استفاده کنید.
در این نوع دستگاهها، درجه آسیاب را با زمان کنترل میکنید. هر چه زمان بیشتر دانهها را آسیاب کنید، پودر نرمتری به دست میآید. بعضی از مدلها خودشان تایمر دارند که باعث میشود بهتر بتوانید زمان را کنترل کنید.
- مزیت آسیاب تیغهای: این مدلها ارزانتر هستند و برای تازهکارها مناسبترند.
- ایراد آسیاب تیغهای: بافت قهوهای که این دستگاه پودر میکند ناهماهنگ بوده و یکدست نمیباشد. هم دانههای درشت دارد و هم پودر نرم. این مسئله به ویژه برای کسانی که قهوه ترک یا اسپرسو دوست دارند مشکلساز میشود.
آسیابهای دندانهدار
این مدلها دو تیغه دندانهدار دارند. یکی ثابت است و دیگری به یک موتور متصل است و میچرخد. این نوع آسیاب به جای تکه تکه کردن دانهها، آنها را خُرد میکند.
از آن جا که نیروی فشار تنها روی یک نقطه متمرکز نیست، قهوه یک دستتر آسیاب میشود. البته هنوز هم کمی دانههای درشت و پودر نرم باقی میماند اما نه به اندازه مدلهای تیغهای.
- مزایا: دقت بیشتر، پودر یک دستتر و کنترل بیشتر. با استفاده از این دستگاه، اگر پودر به دست آمده را الک کنید، مقدار کمتری دور ریز خواهید داشت.
- معایب: قیمت بالا. معمولا آسیابهای دندانهای سنگینتر و بزرگتر از نوع تیغهای هستند و برق بیشتری مصرف میکنند.
– انواع آسیاب دندانهای: مدل تخت در مقابل مدل مخروطی
فرض کنیم تصمیم گرفتهاید آسیاب دندانهای بخرید. تصمیمگیری این جا تمام نمیشود! حالا باید بین انواع آسیاب دندانهای انتخاب کنید.
– آسیاب دندانهای تخت
در این مدل نیروی گریز از مرکز، دانهها را به سمت دندانهها هدایت میکند. با حرکت دادن تیغه ها میتوانید دستگاه را تنظیم کنید. اگر تیغه های آسیاب به هم نزدیکتر باشند، پودر نرمتری به دست میآید و اگر فاصله را بیشتر کنید دانهها درشتتر میشوند.
این مدل نسبت به مدل مخروطی ارزانتر است اما به طور میانگین با توجه به نوع آسیاب بعد از آسیاب کردن 250 تا 600 کیلو قهوه باید تیغه را تعویض کنید. برای آسیاب های دندانه ای تخت خانگی این مقدار حدود 200 کیلو گرم است.
– آسیاب دندانهای مخروطی
برخی از متخصصان معتقدند مدل مخروطی دقت عمل بیشتری دارد زیرا میتوان آن را بر حسب درجه تنظیم کرد. آسیابهای مخروطی برشهای 60 درجه دارند برخلاف مدل تخت که برشهای متوازن میزند.
به علاوه، آنها زمان بیشتری کار میکنند و پس از آسیاب 750 تا 1000 کیلو قهوه باید تیغه شان را تعویض کرد.
– جنس آسیاب دندانهای: استیل در مقابل سرامیک
تیغه این آسیابها معمولا از دو ماده تهیه میشوند: استیل یا سرامیک. باور کنید یا نه انتخاب بین این دو جنس، بحثبرانگیز است. در نهایت این بحث با مسئله هدایت گرمایی تمام میشود. استیل حرارت را راحتتر منتقل میکند و این یعنی زودتر خنک میشود. سرامیک دیرتر داغ میشود اما به همین نسبت هم دیرتر خنک میشود.
دستگاههای سرامیکی طول عمر بیشتری دارند و گرانتر هستند. همچنین سرامیک شکنندهتر است. البته بعید است این موضوع مشکلی برایتان ایجاد کند. مگر این که یک سنگ کوچک میان دانههای قهوه باشد. به هر حال همین مسئله باعث میشود بیشتر کافی شاپها مدلهای استیل را ترجیح بدهند.
– آسیاب قهوه برقی یا دستی ، مسئله این است!
حال که با انواع تیغه ها آشنا شدید ، کار سختی برای انتخاب آسیاب قهوه مناسب تان در پیش ندارید ، فقط کافی است دستی یا برقی بودن آسیاب تان را انتخاب کنید
اگر مصرف قهوه شما کم است ، در حد روزانه یا یک روز در میان یک فنجان و یا سُنت آسیاب کردن قهوه تان را به محل کارتان نیز منتقل کرده اید ، آسیاب دستی برای شما گزینه مناسبی است ، زیرا در هر کجا میتوانید آسیاب تان را به همراه داشته باشید و همیشه قهوه تازه سرو کنید.
علاوه بر این آسیاب های دستی هزینه کمتری دارند و تهیه آن معمولا نیاز به بوجه چندانی ندارد. تنها عیب این نوع آسیاب را میتوان در سرعت عمل آن دانست ، اگر بخواهید برای 4 نفر قهوه فرانسه آماده کنید بدانید که حسابی قرار است خسته شوید .
اکثر کافی شاپ ها فروشگاه های قهوه و قهوه خور های پر مصرف باید از آسیاب های برقی استفاده کنند ، برای دو گروه اول دلیل واضح است ، زیرا مشتریانشان سریعا نیاز به پودر قهوه دارند .
اما در مورد قهوه خور های پر مصرف ، اگر بخواهید در هر وعده از روز که میخواهید قهوه سرو کنید آن را آسیاب کنید قطعا نیمی از روز را باید صرف آسیاب کردن کنید ، پس یک آسیاب قهوه برقی خانگی میتواند دوست همیشگی شما باشد.
نکات پایانی
در این مقاله دو مسائل اساسی را بررسی کردیم اما هنوز هم موارد بسیاری وجود دارد که باید در نظر بگیرید. مسائلی مثل اندازه دستگاه، تنظیمات آسیاب، ظرفیت دستگاه، سرعت آسیاب کردن، قیمت، ولتاژ و …
.
منابع:
.https://cafimafi.com
چگونه آسیاب قهوه انتخاب کنیم؟
حالا که دلایل خرید را متوجه شدیم، باید ببینیم چند نوع آسیاب وجود دارد. اولین انتخابی که با آن مواجه میشوید انتخاب بین تیغه و دندانه است.
آسیابهای تیغهای
همان طور که از اسمشان برمیآید، این نوع آسیابها تیغههایی دارند که دانههای قهوه را به چند تکه تقسیم میکند. اگر بخواهم یک نمونه از این آسیاب ها را که شما هم دیده اید مثال بزنم ، هاون برقی آشپزخانه ای نمونه ای از آن است .
به هر حال در نظر داشته باشید که آسیاب کردن یک روش خشن است و تیغهها به شدت به دانههای قهوه ضربه میزنند، پس سعی کنید به جای هاون از آسیاب مخصوص برای قهوه استفاده کنید.
در این نوع دستگاهها، درجه آسیاب را با زمان کنترل میکنید. هر چه زمان بیشتر دانهها را آسیاب کنید، پودر نرمتری به دست میآید. بعضی از مدلها خودشان تایمر دارند که باعث میشود بهتر بتوانید زمان را کنترل کنید.
آسیابهای دندانهدار
این مدلها دو تیغه دندانهدار دارند. یکی ثابت است و دیگری به یک موتور متصل است و میچرخد. این نوع آسیاب به جای تکه تکه کردن دانهها، آنها را خُرد میکند.
از آن جا که نیروی فشار تنها روی یک نقطه متمرکز نیست، قهوه یک دستتر آسیاب میشود. البته هنوز هم کمی دانههای درشت و پودر نرم باقی میماند اما نه به اندازه مدلهای تیغهای.
– انواع آسیاب دندانهای: مدل تخت در مقابل مدل مخروطی
فرض کنیم تصمیم گرفتهاید آسیاب دندانهای بخرید. تصمیمگیری این جا تمام نمیشود! حالا باید بین انواع آسیاب دندانهای انتخاب کنید.
– آسیاب دندانهای تخت
در این مدل نیروی گریز از مرکز، دانهها را به سمت دندانهها هدایت میکند. با حرکت دادن تیغه ها میتوانید دستگاه را تنظیم کنید. اگر تیغه های آسیاب به هم نزدیکتر باشند، پودر نرمتری به دست میآید و اگر فاصله را بیشتر کنید دانهها درشتتر میشوند.
این مدل نسبت به مدل مخروطی ارزانتر است اما به طور میانگین با توجه به نوع آسیاب بعد از آسیاب کردن 250 تا 600 کیلو قهوه باید تیغه را تعویض کنید. برای آسیاب های دندانه ای تخت خانگی این مقدار حدود 200 کیلو گرم است.
– آسیاب دندانهای مخروطی
برخی از متخصصان معتقدند مدل مخروطی دقت عمل بیشتری دارد زیرا میتوان آن را بر حسب درجه تنظیم کرد. آسیابهای مخروطی برشهای 60 درجه دارند برخلاف مدل تخت که برشهای متوازن میزند.
به علاوه، آنها زمان بیشتری کار میکنند و پس از آسیاب 750 تا 1000 کیلو قهوه باید تیغه شان را تعویض کرد.
– جنس آسیاب دندانهای: استیل در مقابل سرامیک
تیغه این آسیابها معمولا از دو ماده تهیه میشوند: استیل یا سرامیک. باور کنید یا نه انتخاب بین این دو جنس، بحثبرانگیز است. در نهایت این بحث با مسئله هدایت گرمایی تمام میشود. استیل حرارت را راحتتر منتقل میکند و این یعنی زودتر خنک میشود. سرامیک دیرتر داغ میشود اما به همین نسبت هم دیرتر خنک میشود.
دستگاههای سرامیکی طول عمر بیشتری دارند و گرانتر هستند. همچنین سرامیک شکنندهتر است. البته بعید است این موضوع مشکلی برایتان ایجاد کند. مگر این که یک سنگ کوچک میان دانههای قهوه باشد. به هر حال همین مسئله باعث میشود بیشتر کافی شاپها مدلهای استیل را ترجیح بدهند.
– آسیاب قهوه برقی یا دستی ، مسئله این است!
حال که با انواع تیغه ها آشنا شدید ، کار سختی برای انتخاب آسیاب قهوه مناسب تان در پیش ندارید ، فقط کافی است دستی یا برقی بودن آسیاب تان را انتخاب کنید
آسیاب دستی :
اگر مصرف قهوه شما کم است ، در حد روزانه یا یک روز در میان یک فنجان و یا سُنت آسیاب کردن قهوه تان را به محل کارتان نیز منتقل کرده اید ، آسیاب دستی برای شما گزینه مناسبی است ، زیرا در هر کجا میتوانید آسیاب تان را به همراه داشته باشید و همیشه قهوه تازه سرو کنید.
علاوه بر این آسیاب های دستی هزینه کمتری دارند و تهیه آن معمولا نیاز به بوجه چندانی ندارد. تنها عیب این نوع آسیاب را میتوان در سرعت عمل آن دانست ، اگر بخواهید برای 4 نفر قهوه فرانسه آماده کنید بدانید که حسابی قرار است خسته شوید .
آسیاب برقی :
اکثر کافی شاپ ها فروشگاه های قهوه و قهوه خور های پر مصرف باید از آسیاب های برقی استفاده کنند ، برای دو گروه اول دلیل واضح است ، زیرا مشتریانشان سریعا نیاز به پودر قهوه دارند .
اما در مورد قهوه خور های پر مصرف ، اگر بخواهید در هر وعده از روز که میخواهید قهوه سرو کنید آن را آسیاب کنید قطعا نیمی از روز را باید صرف آسیاب کردن کنید ، پس یک آسیاب قهوه برقی خانگی میتواند دوست همیشگی شما باشد.
نکات پایانی
در این مقاله دو مسائل اساسی را بررسی کردیم اما هنوز هم موارد بسیاری وجود دارد که باید در نظر بگیرید. مسائلی مثل اندازه دستگاه، تنظیمات آسیاب، ظرفیت دستگاه، سرعت آسیاب کردن، قیمت، ولتاژ و …
.
منابع:
.https://cafimafi.com